Зимата се завръща със сняг и изригвания! Циклон носи студ, слана и градушка! Минусови температури ни очакват в края на седмицата

Зимно време със сняг, слани и минусови температури, а за капак и магнитни бури ни очакват тази седмица. Вместо с трайно затопляне, тази година краят на великденските празници ще бъде белязан от нахлуването на студен средиземноморски циклон, пише „Телеграф“, цитиран от Блиц. На няколко слънчеви часа можеше да се насладим последно вчера, в третия ден на Възкресение.

От днес обаче се задават гъсти облаци, гръмотевични бури, а на места и градушки. С преминаването на студения фронт ще се понижават и температурите, доближавайки нулата. В сутрешните часове в четвъртък и петък се очаква да вали сняг и в някои райони на страната, включително в София. Със сигурност сняг ще падне в планинските райони на височина над 700-800 метра, прогнозират от НИМХ към БАН.

Освен в столицата е възможно снежинки да прехвърчат и в Предбалкана и в Лудогорието. Още по-голям студ се задава през почивните дни. Макар че в събота и неделя облачността ще намалее, температурите ще продължат да се понижават. Минималните дори ще паднат под нулата, като има опасност от слани. В неделя пък ни очаква и най-мощната магнитна буря от началото на годината. Слънчевите изригвания ще продължат до края на месеца – до 28-9 април, съобщават от международната космическа станция. Магнитните бури влияят на хората с повишена чувствителност към магнитни смущения. Това са предимно страдащи от хронични заболявания, сърдечносъдови проблеми, ревматизъм и др. Следващият период на повишена слънчева активност е в началото на май, но изригванията тогава няма да са толкова силни като тези, които предстоят в неделя.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *