Знаците, че се срещате с емоционално интелигентна личност

Емоционално интелигентните личности са много интересни. Те са многопластови, сложни, силни, успяващи. Трудно човек може да им устои. Те са магнетични и обаятелни.
Признаци, че сте емоционално интелигентна личност

Кои са признаците, че и вашият интимен партньор е емоционално интелигентен?

1. Той е дълбоко емпатичен.

Емпатията е присъща на малцина. Това е, може би, един от най-явните белези на емоционална интелигентност. Емпатите могат да ви „прочетат“ като отворена книга. Не е нужно дори да говорите за себе си – те си изграждат точна преценка за личността ви по съвкупността от сигнали, които изпращате чрез поведението и думите си.

2. Полага усилия да се сближи с важните за вас хора.

Емоционално интелигентната личност винаги е наясно, че човешките същества не могат да съществуват изолирано. За всеки човек е важно да е обграден от любимите си хора и именно заради това емоционално интелигентният ви партньор се стреми да е в добри отношения както с вас, така и с близките ви.

3. Веднага забелязва токсичните взаимоотношения в живота ви.

Характерна черта за емоционално интелигентните хора е почти моменталното регистриране на фалшивото поведение и зловредното позьорство. Тези хора сякаш имат вграден радар за токсичните личности и винаги знаят, когато някой подобен се навърта около вас.

4. Той е най-добрият слушател.

Хората, които умеят да слушат качествено и задълбочено, а не просто да им влиза от едното ухо и да излиза през другото, са емоционално интелигентни. Те създават усещане за значимост у другия. Той се превръща в център на вселената, докато говори, а емоционалният интелигент изслушва.

5. Той не се страхува да спори.

Прекалено лесно и скучно е партньорът ви да е винаги съгласен като някаква безгласна буква. Ако обаче партньорът ви владее методите на спора и се ръководи от феърплейя в тях, то той е емоционално интелигентна личност.

6. Винаги се аргументира.

Споровете са безсмислени, ако не са аргументирани. Има вероятност дори във връзката ви да има моменти на болезнена откровеност, от която може да ви заболи, но тя показва емоционалния интелект на партньора ви.

7. Той познава себе си изключително добре.

Един от основните белези на емоционално интелигентните хора е, че те са безкрайно наясно със собствената си личност. Познават добрите и лошите си страни и затова им е лесно да управляват отношенията си с околните.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *