Играта със смъртта на сводницата Елмас пълен фарс! Магистратите я изловиха в измама, отказаха й свобода

Сводницата Елмас Донева, обвинена за трафик на 6 жени за сексуална експлоатация в Кипър, спретна пълен фарс пред магистратите със симулиран опит за самоубийство в следствения арест, това установи категоричната експертиза на д-р Радой Милев.

Както struma.bg писа, на предходното съдебно заседание по обжалване на мярката „задържане под стража“ в Окръжен съд – Благоевград адвокатите на Елмаз Донева заявиха, че на 14 март подзащитната  им се е нагълтала с 10 таблетки диазепам.

Днес обаче стана ясно в съдебна зала, че подобно натравяне с медикаменти би довело до летален изход или спешни реанимационни действия.

Освен това лекарите са категорични, че няма как у Елмас да е попаднал цял блистер лекарства, тъй като те се дават по предписание.

Лично на шефа на Районна прокуратура – Благоевград Борислав Ковачки е докладвано само за предприетата от Донева гладна стачка.

Разконспирираната измама от съдебния медик стана повод магистратите да откажат исканата от Елмас свобода.

Припомняме, че по подобен начин Донева е успяла да издейства да я пуснат от ареста в Кипър, след което е избягала.

Както struma.bg първи писа, тя бе задържана на 27 ноември миналата година в София при съвместна операция на Районна прокуратура – Благоевград и Агенцията за борба с трафик на хора в Кипър, СДВР, Първо РУП – Благоевград и ДАТО.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *