Издъхна зверски пребитият в Бяла Алекс Ангелов

Пребитият от роми Алекс Ангелов от Бяла е починал снощи около 21 часа, съобщава dunavmost.bg, като се позовава на информация от русенската болница.

Той беше приет в критично състояние в интензивното отделение след тежък побой от роми на 8 юли сутринта пред дискотека в Бяла. 18-годишният Алекс, който бе пребит жестоко пред дискотека в Бяла, почина в събота в русенската болница, пише Dnes.bg, позовавайки се на близки на момчето.

Състоянието му се подобряваше бавно, но в крайна сметка лекарите не успяха да спасят живота му.  След направените изследвания, д-р Йосиф Новаков, заместник-председател на Съвета на директорите на УМБАЛ-Русе АД коментира, че Алекс има счупване на основата на черепа с кръвоизливи около мозъчните обвивки.

Момчето беше в кома, тежкото му състояние не позволяваше да бъде транспортирано в специализирана болница в София. От прокуратурата обясниха, че 32-годишният Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на Алекс, при който младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинска помощ. След нападението Алекс бе приет в русенската болница с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Районният съд в Бяла остави за постоянно в ареста Валентин Маринов.

Заради случая в града в продължение на дни бяха организирани протести. Във Facebook приятели на момчето, както и съпричастни граждани, споделяха негова снимка с хаштаг #АзсъмАлекс.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *