ИЗНЕНАДА! Общинските съветници на Благоевград не дадоха правомощия за гласуване на Общото събрание на ВиК асоциацията

ОБС – Благоевград проведе извънредна сесия днес от 09.30 в зала „22 септември“ с единствена
точка в дневния ред – даването на съгласие на кмета на Oбщината, д-р Атанас Камбитов, да участва в предстоящото редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“.

Изненадващо общинските съветници на Благоевград не дадоха правомощия за гласуване на кмета или друг представител на Общината на предстоящото в края на февруари Общо събрание на ВиК асоциацията.

Местните парламентаристи не приеха с 19 гласа „за“, 7 „против“ и 7 „въздържал се“, предложението залегнало като единствена точка в дневния ред.

От състоялите се дебати в залата стана ясно, че в инвестиционната програма на Асоциацията по ВиК  за община Благоевград са предвидени както следва:

– за ремонт и реконструкция на ВиК мрежа- 318 хиляди лева;

– за поддръжка и ремонт на пречиствателна станция за питейна вода- 104 хиляди лева;

– за ремонт и реконструкция на ВиК съоръжения- 54 хиляди лева;

– за пречистване на отпадъчни води- 134 хиляди лева.

Преди гласуването на основното предложение не бе прието и предложението на общинския съветник Гергана Янчева, да се упълномощи кметът Камбитов да гласува по точка I.4. и I.5  от предстоящото заседание с „ въздържал се“ . Тези точки касаят одобряване на предложената от „ВиК“ ЕООД – Благоевград Обобщена и Подробна инвестиционна програма за инвестиции в активи – ВиК системи и съоръжения, публична държавна и публична общинска собственост, които да гарантират поетапно изпълнение на задължителното ниво на инвестициите за целия срок на договора, сключен между Асоциация по ВиК Благоевград и „ВиК“ ЕООД – Благоевград.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Кучката

    Нищо, Камбата ще им набие канчетата и другия път ще гласуват под строй. Стига оня да има далавера!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *