ИЗНЕНАДВАЩ ХОД В БАНСКО! Двама заместници на кмета Икономов хвърлиха оставки

Новина за изненадващи оставки на двама от заместник- кметовете на община Банско – Сашка Въчкова и Стойчо Баненски, гръмна  вчера в курортния град. Това  се превърна буквално за броени минути в най-обсъжданата и коментирана  тема сред жителите, които се питаха вярно ли е, или е някаква предизборна дезинформация. Новината остана без официално потвърждение от Общинската администрация до края на работния ден въпреки многобройните опити на репортер на вестник „Струма“ да получи категоричен отговор. Заместник-кметът Сашка Въчкова в телефонен разговор заяви уклончиво: „Не потвърждавам никаква информация и нямам никакъв  коментар“. Другият заместник-кмет Стойчо Баненски през целия ден не си вдигаше телефона. Безуспешни се оказаха и опитите да се свържем с кмета Георги Икономов, който би следвало да е подписал оставките на двамата заместници. Така общината през целия ден остана като разбунен кошер, от една страна, заради драстичния ход, ако двамата наистина се оттеглят от  кметския екип, и от друга – заради липсата на  потвърждение, което само подхранва слуховете и коментарите.

Като по-изненадваща се приема оставката на заместник-кмета Сашка Въчкова, която е и организационен секретар на ГЕРБ. Според някои тя била депозирала оставката си още в края на миналата седмица. Въчкова минава за един от най-добрите професионалисти в администрацията на Банско. Тя отговаря за най-трудните ресори „Обществени поръчки и проекти”, „Финансово-стопански дейности” и „Образование и духовна сфера”.

Пак според коментарите, Стойчо Баненски е хвърлил оставка вчера по време на оперативка. Той е от квотата на сдружение „Бъдеще за община Банско“. Ресорът, за който отговаря, също не е сред леките –  „Териториално и селищно устройство”, „Обществен ред и сигурност” и „Младежки дейности и спорт”.

Според градската мълва се очаква оставка да хвърли и председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов, за когото също упорито се твърди, че напуска и редиците на ГЕРБ. Името на Колчагов се завъртя около новата партия на аптекарския бос Веселин Марешки „Воля“. Вчера в телефонен разговор с репортер на вестника той заяви, че е на заседание на комисия към местния парламент, което означава, че не е подал оставка.

Факт е, че през последните месеци десетки членове в Банско на управляващата доскоро партия подадоха молби за напускане.

Коментарът на кмета Георги Икономов, който е и председател на местната структура  на ГЕРБ, беше, че всеки има право на личен избор, както и че в даден момент всяка партия се нуждае от някакво пречистване и може би такъв момент е настъпил за структурата в Банско.

Късно снощи кметът Г. Икономов потвърди оставките на двамата си заместници, като коментира, че в молбите си за напускане те са посочили лични причини.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Банска Станчева

    Какво става в това Банско??? Хубаво градче беше, с преобладаващо хубави хора, ама нещо се сбърка. „Политиците“ за една свирка с извинение си продават и майките явно, щом и Икономов разчиства място за любовницата… Много леки се оказват „дамите“, то не беше Марги Кехайова, една от любовниците на Дурчов, сега и Танчето Станчева…
    Изобщо мила Банска картинка наситена с нравствено и морално нечистоплътни жени…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *