Изоставаме срещу Холандия, греда за „трикольорите“

Отборите на Холандия и България играят при резултат 1:0 в световна квалификация от група „А“ на „Амстердам Арена“. Дави Пропер бе точен в 7-ата минута, след като се възползва от подаване но Дани Блинд, пише спортал. Георги Костадинов с глава удари лявата греда на домакините в 17-ата минута.

Националният селекционер Петър Хубчев е направил три промени в състава на “лъвовете” в сравнение с победата срещу Швеция (3:2) преди два дни. Вместо наказания Борислав Чорбаджийски ще играе Георги Терзиев, а Симеон Славчев и Георги Миланов, които са с болки, са заменени от Александър Цветков и Атанас Зехиров. Интересното е, че за последния това е абсолютен дебют за „трикольорите“, докато съотборникът му в Черно море има едва един мач за „лъвовете“.

Хубчев е наказан за този двубой, като наблюдава срещата от трибуните. Колегата му Дик Адвокаат също прави три промени от тежката загуба с 0:4 от Франция в Париж.

Тете, Пропер и Вилхена, които заменият Фосу-Менса, Уесли Снайдер и наказания Кевин Строотман.

След историческата първа от 50 години победа с 3:2 срещу Швеция в София в четвъртък, футболистите на Петър Хубчев ще се опитат за втори път тази година да огорчат „лалетата“. На 25 март „лъвовете“ надиграха Ариен Робен и компания с 2:0 на „Васил Левски“ след два гола през първото полувреме на Спас Делев. И докато ние се справихме с „Тре крунур“ преди броени дни, „оранжевите“ записаха тежко поражение с 0:4 при гостуването си на Франция.

Към днешна дата, след 7 изиграни срещи, България заема трето позиция в групата с 12 точки. Лидер е Франция с 16 точки, пред Швеция с 13. Холандия е на четвърто място с 10 точки. Останалите два тима в групата – Беларус и Люксембург, са съответно с 5 и 4 точки. В последните си две срещи България приема Франция на 7 октомври и гостува на Люксембург на 10 октомври.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *