Икономиката изпрати 114-те си зрелостници със стилен коктейл, знаменосецът на училището Марио Гемов отличник на випуска

Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ изпрати 114-те си зрелостници със стилен коктейл, организиран от ръководството на училището, на който бяха поканени всички завършващи ученици и техните родители. Той бе предшестван от тържествена церемония по дипломирането, състояла се в зала „22 септември”.

„Сигурна съм, че натрупаните знания и опит по време на обучението ще бъдат основание за бъдещите ви успехи. Знайте, че можете много. Не забравяйте приятелите си, учителите, училището. Връщайте си към тях като към корени на силата“, обърна се към дванадесетокласниците директорът на ПГИ Ася Бояджиева.

Тя допълни, че випуск 2017 с цели 28 отличници е един от най-силните в близо 70-годишната история на училището. „Всички кандидатури бяха много силни, достойни и равнопоставени, затова педагогическият съвет бе изключително затруднен да определи отличника на випуска”, призна Ася Бояджиева. Самото звание се присъжда по комплексни критерии, сред които са както отличният успех, така и различни изяви, постигнати резултати и призови места в престижни национални състезания, форуми…

Плакета „Отличник на випуск 2017” заслужи досегашният знаменосец на училището, ученикът от 12 „г” клас /паралелката по икономическа информатика/ Марио Гемов. „Развълнуван и горд съм. Бих искал да кажа, че всичките ми съученици са много добри, а успехите ни се дължат на отдадеността и изключителния професионализъм на нашите учители. Именно благодарение на тях съм първенец на випуска”, сподели Марио, който завършва с успех 5.91 и иска да учи компютърни науки в университета в Карлсруе, Германия.

Сред отличниците е и приятелката на Марио – Мария Гюзлева от 12 „а” клас, която ще продължи образованието си във Факултета по изкуствата на ЮЗУ. Любопитното е, че двамата абитуриенти са не само отлични ученици, а и изключително талантливи актьори и звезди на училищния театър, който днес ще представи най-новата си постановка „И огледалата имат спомени“.

Наред с дипломите си за средно икономическо образование 95 абитуриенти получиха и свидетелства за професионална квалификация, значки с логото на ПГИ, а 28-те отличници бяха наградени с грамоти и издание на българска енциклопедия.

За първа година всички дванадесетокласници взеха и удостоверение за успешно изкаран курс и работа в учебно-тренировъчна фирма, като този документ ще бъде визитната им картичка за представянето им пред бъдещи работодатели.

С диплома от 5.97 е Виолина Григорова от паралелката по оперативно счетоводство, продължаваща в УНСС. С изключително висок успех, съответно 5.93 и 5.90, са и Теодора Стоянова и Борислава Шаламандова. „Да завършиш професионална гимназия с отличен успех е голям успех и повод за гордост, защото, за разлика от профилираните гимназии и средните училища, нашите ученици изучават не само 16 общообразователни, а и 30 специални предмета“, разясниха учители и поздравиха вече бившите си ученици.

Сред отличниците е и Александрина Иванова, която изобрети първия в света GPS за незрящи, а проектът й бе оценен като най-добрата бизнес идея в страната ни. „Сигурна съм, че оттук нататък ще разработя още много бизнес идеи”, каза с усмивка Александрина и благодари на всичките преподаватели и специално на старши учителя по професионална подготовка Илияна Кадурина, под чието ръководство разработи иновативната идея.

С аплодисменти зрелостниците на ПГИ благодариха на родителите си и на учителите си за всичко, което са научили и постигнали в гимназията по икономика. Официалната част завърши с коктейл за всички присъстващи.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. Друг запознат

    До запознат:
    Въпреки тънкия ти „намек“, си прав, че там има и други добри учители, които са преподавали на абитуриентите и е редно да им се кажат имената.Първо класните 12 А: Наташа Манова счетоводство, 12 Б: Надя Милушева английски, 12В: Десислава Кирякова български, 12Г: Зорка Милчева английски, 12Д: Димитър Гальов ФВС. Това са едни от най-добрите класни и учители в цялото училище и затова и децата имат тези успехи, освен че са си ги изработили. Освен тях има и предишни класни, които също са положили много усилия за тези ученици и техния успех – Калинка Игнатова, Богдана Костадинова, Елка Михайлова. И още много учители, които са им дали знания за изипат по проэесията Папукчиева, Карабельова, Стойкова, Стамберова, Шаренска, Бачева, Янкова, Г. Узунова, Цв. Узунова. И още……..

    Отговори
  2. Запознат

    „Развълнуван и горд съм. Бих искал да кажа, че всичките ми съученици са много добри, а успехите ни се дължат на отдадеността и изключителния професионализъм на нашите учители.“ Право е момчето. Жалко, че журналистката не го е питала и за имена, а пак на нов глас прави реклама на определена госпожа, на която фейсбук постовете от помощник-директора и предишните статии в струма не стигат, за да си начеше егото.

    Отговори
    1. пенсионер от ТИ

      Не е до начесване на егото, а до оправяне на репутация на човек, който си я съсипа щото слуша интриганти, които чрез него си отмъщават на почтените и на неудобните бъдещи кандидат-директори. А госпожата не проумява, че трябва, но не може да си овладее поведението на „маша“. Но връзката им е отровна и за двете страни, защото и тя ги топи и им създава проблеми. И те после и го връщат като нарочно казват някои неща на други хора, които тя е наранила с други свои простъпки и думи и когато последните й ги повторят – тя се съсипва от нерви и пак почва да им прави мърсотии, с което още повече си разваля имиджа сред колегите. Тя знае, че това което прави е ггрях и даже стигна до анорексия като самонаказание, но не може да се спре. Язък! Ако беше станала учителка в детска градина щеще да й е много по-добре, защото може да работи с малки деца. Но да говориш на гимназити на миличко, не е редно. Старата директорка Широканска се опита да я възпита да е по-добър учител, ама Илиана се направи, че не я слуша и не си оправи нещата, за които я съветваха, че даже накрая захапа ръката, която и даде работа, и която й прощаваше, когато правеше глупости. Тя нанесе на г-жа Широканска най-голямата обида като каза „Няма ли най-сетне да се пенсионира“. Предател, който се върти към следващия, който ще държи властта в училището. Тя дори и сама не знае в тоя момент, коя и е най-добрата приятелка . Стоянова, Трайкова или Деренцева. Обаче и трите ги е докараля до големи проблеми, а те не знаят какви мърсотии им е направила и как им е навредила, даже и на децата. Без Деренцева, тя знае и тя не прощава, нищо че й се прави на приятелка. Ще дойде ден за разплата. Ако Деренцева стане директор Илияна ще рони кървави сълзи. Ако е умна ще се махне от тази работа, както се заканваше преди няколко години. Да си почине вкъщи, пък после нека мъжът й уреди друга работа. Господ дано и покаже правия път, и дано тя го поеме.
      А иначе поздравления за учениците. Заслужени дипломи и свидетелства! Дано има повече деца като Марио, които учат и си изкарват оценките почтено, без измами и които живеят с благодарност в сърцето! Много успехи мили деца – дано винаги знаете как да постъпвате правилно, да го правите и другите да ви подкрепят за това. А ако не знаете – да има хора, които да ви показват пътя и вие да ги слушате.

      Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *