ИНЦИДЕНТ СЪС СТУДЕНТКА ОТ ЮЗУ! Футболна националка от Благоевград прехвърлена с две линейки от Македония след зверски шут с топка в главата

Футболната националка от Благоевград Габриела Янева получи комоцио от удар с топка по време на визитата на ФК „Спортика“ в съседна Македония за двубой с женския тим на Македонска Каменица. Инцидентът с първокурсничката в ЮЗУ „Неофит Рилски“ помрачи разгромната победа с 8:0 на гостенките.

Потърпевшата бе транспортирана с две линейки – местна до граничния пункт Станке Лисичково и частна, която я пое оттам и я докара до областния център на Пиринско, където бе настанена в болница. Пострадалата ще остане под лекарско наблюдение в следващите няколко дни, след изписването й ще трябва да носи известно време предпазна яка на шията.

Подробности за случилото се разказа нейният треньор, бвшият футболист на орлетата Радослав Креснички-Джарата. „Мачът си вървеше кротко, докато една от съперничките, без да иска, изстреля топката и улучи Габи в лицето. При удара видях как главата й се отметна назад. Изнесохме я извън терена за първа помощ, след малко тя каза, че е добре, и тръгна да се връща на игрището. Аз настоях да излезе и да изгледа мача от пейката. Изведнъж обаче се просна на тревата с думите: „Лошо ми е, лошо ми е“. Веднага домакините я откараха в Спешния център, биха й инжекция и осигуриха специализиран транспорт до границата. Обадихме се на 112, но трябваше да извикаме частна линейка, защото от Благоевград нямало как да стане, така и не разбрах защо. Днес /б.а. вчера/ аз и капитанката ни Вероника Гоцева я посетихме в болничната стая, вече е добре, но ще постои още 2-3 дена за всеки случай”, внесе яснота наставникът на „Спортика“.

С 4 гола за победата се отличи Венидона Сърбинска, по един вкараха Здравка Парапунова, Яна Йорданова, Фатма Крълева и всеобщата любимка Петя Манова, която е едва на 12 г., но вече играе с каките.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *