ИСТОРИЧЕСКИ МАЧ! Григор Димитров – Давид Гофен, следете на живо

В зала „О2 Арена“, в английската столица Лондон, Гришо излиза в двубой, който може да бъде записан със златни букви в историята на родния спорт.

Димитров срещу Давид Гофен. Двамата стартираха Финалния Мастърс за 2017 с победи, съответно над Тийм и Надал.

А успех на Григор днес ще означава, че едва след 3 изиграни мача в група „Пийт Сампрас“, Димитров ще спечели първото място и ще играе на полуфиналите с втория от другата група (Александър Зверев или Джак Сок). Което би било уникално постижение за дебютант в надпреварата.

Рафаел Надал се отказа от състезанието, Пабло Кареньо-Буста заменя Матадора, Григор надви Доминик Тийм в първия кръг, а форматът и правилата на груповата фаза на Мастърса позволяват развръзка за първото място в дадена група, дори след само общо 3 изиграни двубоя.

Димитров има отлични показатели в директните сблъсъци с Гофен. На ниво „АТП“ двамата са се срещали четири пъти, а Григор е излизал победител в три от мачовете. Гришо и Давид имат и три двубоя в турнирите от сериите „Фючърс“ и „Чаланджър“, като и трите са спечелени от Григор Димитров.

А сега предстои една от най-важните битки за Григор на корта. Родителите на големия тенисист – Мария Димитрова и Димитър Господинов са в Лондон за да подкрепят сина си. Родната агитка е на световно ниво, а Григор изглежда във формата на живота си. Димитров е сочен като фаворит номер 2 за спечелване на мега турнира, успех днес ще го изстреля на полуфиналите и ще го размине с легендата Роджър Федерер чак до евентуален финал.

„02 Арена“ е готова за спортен спектакъл от най-висок ранг. Български знамена по трибуните, огромна подкрепа за Гришо Димитров. Двубоят е насрочен за 16:10 часа родно време.

Срещата може да гледате ТУК!ЛИНК 2!

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *