Италиански рок музикант си конструира тъпан, за да запише музиката към албума с български народни песни на сина на легендарния Илия Аргиров – Димитър

Синът на легендарния изпълнител на македонски песни и солист на ансамбъл „Пирин” Илия Аргиров – Димитър, привлече приятели италианци за музиката на новия си албум „Пирински цветя“, посветен на неговия 50-годишен юбилей и 5 години от кончината на баща му.

Най-интересният факт е, че музиката е записвана в Италия от негови приятели рок музиканти, с които е пял в различни формации през повече от 20- годишния си престой там. „Подготвих демо версии на песните, след което ги изпратих в Италия. Шест месеца работихме по тях с италианските ми колеги, докато не постигнахме желания резултат – едно звучене, което по нищо не отстъпва на нашенското и на родните фолклорни ритми”, споделя Димитър Аргиров. Репетициите са били организирани от разстояние по скайп. Барабанистът от Италия дори си конструирал сам тъпан, за да може да приближи максимално звученето до нашия инструмент, и репетирал около два месеца, за да се научи да свири по български.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *