Какво да направите веднага, ако телефонът ви падне във вода, за да не го хвърлите в кофата

Какво да правите, ако телефона ви падне във вода. Вижте няколко съвета, които ще ви бъдат от полза, особено по време на лятната ваканция, когато често забравяте да изпразните джобовете на шортите за къпане, пише zajenata.bg.

Извадете телефона колкото е възможно по-бързо

Колко повече време телефона е под водата, толкова по-малки са шансовете за спасяване. Затова не се паникьосвайте, а реагирайте бързо и извадете телефона от водата.

Изключете го

Щом извадите телефона, колкото е възможно по-бързо го изключете. По този начин можете да избегнете късо съединение, което може да бъде фатално за устройството.

Разглобете го

Ако батерията на телефона може да се извади, направете го, а след това извадете и картата. Ако има и други части, които лесно се изваждат – направете го.

Не го сушете със сешоар

Сушенето със сешоар звучи като разумна идея, но не е препоръчително. Топлината на сешоара може да унищожи вътрешните части. Въпреки че има съвети, че е разумно да се сложи във фризера, това е еднакво погрешно и вредно както и високата температура.

Ориз или силициев диоксид

Ако телефонът изглежда сух отвън, не означава, че е сух и отвътре. За да премахнете останалата влага от него, използвайте ориз. Най-добре е да заредите някакъв съд със суров ориз и да поставите там телефона да престои известно време. Алтернатива на ориза може да бъде силициев диоксид, който обикновено може да го намерите като хартиена торбичка в кутията с нови обувки. Който и метод да изберете, телефонът трябва да стои в съда около три дни.

Почистете хубаво

Ако попадне в някаква мръсна течност, възможно е да трябва хубаво да почистите вътрешността. Това може да включва неща като разглобяване на телефона и почистване с четка, потопена в алкохол. Въпреки това, такова разглобяване и почистване, може да бъде сериозна работа, така че ако ви изглежда сложно, може би е по-добре да го дадете на сервиз.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *