Как да пречистим дробовете си от никотина, катрана и други вредни вещества?

Едно от най-добрите неща, които може да направите, за да насърчите здравето си, е да пречистите тялото си от вредните вещества. Отказването от тютюнопушене би довело до добри резултати за справянето с този проблем, но в случай че това е трудно за постигане, може да прибегнете до различни методи, които включват употребата на някои естествени средства.

Царевица
Царевицата съдържа бета-криптоксантин, мощен антиоксидант, който помага за предпазването на белите дробове. За тази цел обаче е препоръчително да използвате продукта в органичен вид.

Сок от грейпфрут
Сокът от грейпфрут съдържа мощни антиоксиданти, които подобряват дихателната система.

Сок от моркови

Сокът от моркови помага за пречистването на тялото и алкализирането на кръвта.

Чист въздух
Закритите помещения могат да бъдат замърсени с повече от над 1000 вида гъби и плесен. Почистващите продукти на базата на синтетични химикали са токсични вещества, които отделят токсични газове. Килимите, боята, тапицерията също са източници на замърсяване. Проблемът със замърсения въздух се задълбочава от факта, че в последните 30 години жилищата са се превърнали в „капан“ за задържане на вътрешните замърсители.

Билки за пречистване на белите дробове
Риган, портокалова кора, евкалипт, мента, бял оман и лобелия са билки, използвани векове наред като естествени средства срещу респираторни заболявания.

Броколи
Пушенето намалява нивата на витамин C в кръвта, но броколите са чудесен източник на това вещество. Те са едни от най-добрите храни за пречистване на организма, така че честата им консумация помага за отстраняването на никотина от тялото.

Джинджифил

Джинджифилът е естествено средство за премахване на токсините от организма. Консумацията на чай от джинджифил ще ви помогне да дишате по-леко.

Чесън
Лукът и чесънът съдържат съединения, които имат противоракови свойства. Чесънът помага за предотвратяване на много заболявания и инфекции, включително и рак на белия дроб.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *