Как да разберете, че човекът срещу вас ви лъже

На всеки понякога му се случва да излъже за нещо дребно или да премълчи истината, за да не засегне някой близък човек, например. Има обаче и такива, които са патологични лъжци и не биха се поколебали да постъпят по същия начин и що се отнася до много по-важни неща.

Марк Боутън, който 30 години е бил агент на ФБР и е автор на книгата „How to Spot Lies Like FBI“ разказва пред Business Insider как това може да се установи само по изражението на човек.

„Има редица изражения на лицето и реакции, които показват, че някой ви лъже“, казва той и допълва: „Някои са предизвикани от нервност, други са химически реакции, а трети – физически.“.

Ето и някои от тях:

Често местене на очите в различни посоки. Хората правят това, когато не се чувстват комфортно.

Често мигане. Когато хората се чувстват притиснати и изричат лъжа, може да се случи да мигат на няколко серии по 5-6 пъти.

Затваряне на очите за повече от секунда. Това действа като защитен механизъм.

Посоката на погледа. Хората, които са десничари, често поглеждат горе вдясно, когато изричат някоя лъжа. Това важи и за погледа встрани на дясно.

Фалшива усмивка. За да разберете дали тя наистина е фалшива, забележете дали човекът се усмихва и с очите си или само с устните. Ако е вторият вариант, значи той не е искрен.

Докосване на лицето с пръст. Още един индикатор, че събеседникът ви не казва истината.

И още няколко примера – потене по лицето, изчервяване, често поклащане на главата.money.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *