Картофени кюфтета с праз

Необходими продукти:

1 кг сварени картофи

1 стрък праз, ситно нарязан

1 ч. л. морска сол, смляна

1 с. л. копър, ситно нарязан

1 ч. л. сушен джоджен

300 г натрошено сирене

4 яйца

1 ч. л. шарен пипер, смлян

½ ч. ч. брашно за паниране

1 ч. ч. трохи от пълнозърнест хляб

50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и още топли се смачкват с преса за пюре.

Празът се претрива със солта и се прибавя към картофите. Объркват се на тесто заедно с копъра, джоджена, сиренето, 2 яйца и пипера. Ако има нужда, се посолява.

От сместа се оформят кюфтета, които се овалват в брашното, след това в разбитите останали яйца и накрая в трохите. Подреждат се в тавичка и се поръсват със зехтина. Пекат се 20 – 30 мин. във фурна, загрята на 190° С или докато леко се надуят и се зачервят.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *