Картофи със сос Карбонара

Необходими продукти

6 картофа
200 гр. шунка
30 мл. олио
мащерка за сос „Карбонара“
320 мл прясно мляко
MAGGI малки тайни за спагети Карбонара
6 с.л. настърган кашкавал

Начин на приготвяне 

Обелете и нарежете картофите на кръгчета. Вземете една тенджера с вода и ги сложете в нея да заврат на котлона. Режем ги, за да се сварят по-бързо. Като се сварят ги вадим от тенджерата. Намазваме тавичка с олио и нареждаме 1 ред картофи. Отгоре разпределяме нарязани на парченца шунка, следва пак ред картофи наредени плътно и пак ред нарязана на дребно шунка. Най-накрая завършваме с картофи.

Залейте картофите с малко олио, поръсете с мащерка. Разтворете фикса в прясното мляко, като го разбъркате много добре. Залейте картофите със соса, така че да покрие всичко. Аз го правя в малка тавичка. Ако искате да е в по-голяма трябва да има ред картофи, шунка и пак картофи. Печете във фурната 20 мин. Извадете. Поръсете кашкавала и върнете във фурната за около 5 минути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *