Китайска мусака

Необходими продукти:

1 глава лук
2 моркова
1 ч. ч. ориз
5 ч. ч. вода
500 г кайма
2 домата (или 1 ч. ч. домати от консерва)
1 с. л. сол
червен и черен пипер на вкус
олио за запържване

За заливката:

2 яйца
200 г кисело мляко
1 щипка сол
1 к. л. сода за хляб

Начин на приготвяне:

Запържваме лука и морковите в олиото. Добавяме каймата, а след това ориза и водата. Когато заври, слагаме и всички подправки. Щом течността изври, прехвърляме сместа в подходяща тавичка и изсипваме отгоре заливката.

Пече се само на горен реотан, докато заливката стане златиста.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *