Ключовата среща приключи! Разбраха ли се ГЕРБ и патриотите за коалиция и кога ще имаме кабинет

Дали се разбраха ГЕРБ и Обединените патриоти за коалиционно партньорство на срещата днес в централата на водещата партия става ясно след няколкочасови консултации.  По-рано днес, при герберите на крака дойдоха днес лидерите на Обединени патриоти Волен Сидеров, Краси Каракачанов и Валери Симеонов.

И тримата се пошегуваха с очакващите ги медии на въпрос какво очакват от днешния ден и защо са дошли. Волен Сидеров посочи, че е дошъл да оправи уредбата в пресцентъра на ГЕРБ, Валери Симеонов обясни, че „ще почисти тоалетните“, а Каракачанов каза, че само минавали.

От страна на спечелилата най-много гласове на парламентарните избори партия ГЕРБ на преговорите пристигнаха Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Екатерина Захариева.

Разговорът беше много общ, тепърва предстоят срещите. Най-вероятно още другата седмица ще има нови разговори. Това каза на излизане пред репортерите Красимир Каракачанов. Той уточни само, че не са говорили за програми, съобщава пик.

Това беше една среща за поздравления, за успеха на ГЕРб и те имат пълното право да канят и да се обсъждат условия. Сега в момента не може да се отговори на въпроса двойна или тройна коалиция. На този етап повече не може да се каже, посочи на излизане Волен Сидеров.

Гледам реално на нещата, ако има реална възможност да се върши нещо, трябва да се върши, посочи той.

ГЕРБ трябва да направят компромиси, всички трябва да направят компромиси, ако решим да вършим нещо. Всяка една от партиите трябва да е помъдряла, посочи още Сидеров.

Аз съм готов да помагам на всеки, който се нуждае от моя опит, но моята готовност не е решаваща за това дали Борисов да е премиер. Следващата седмица сигурно ще продължат консултациите. Ако ги облекчим, няма да са тежки. Няма време за губене и страната да стои в междувластие. Ако водим по-динамично преговорите, те могат да приключат бързо, каза още лидерът на „Атака“. И допълни, че е хубаво да не се протака. Но това зависи от президента, който трябва да свика Народното събрание, каза Сидеров.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *