Кметът Кирил Котев: В политиката трябва да виждаме успели и можещи хора, радвам се, че в Сандански заложихме на Ал. Манолев

– Вече е регистрирана листата на ПП ГЕРБ за област Благоевград. За първи път Сандански има толкова предно място в нея. Това със сигурност е оценка и за Вашата работа. Как мислите, ще има ли вашият град предстaвител в Народното събрание?
– Радвам се, че на толкова предни позиции попаднаха хора от Сандански, защото в общинската ни структура има много подготвени кадри, които наистина могат да помогнат за по-доброто развитие не само на нашия регион, но и на България. Не трябва да пропускаме и факта, че конкуренцията беше токова голяма – виждате, че в листата ни за област Благоевград има доказали се професионалисти и самото нареждане сред тях е голямо признание.
На общинско ниво бе позитивен знак, че от четирима, които номинирахме, двама не са били кандидати за депутати досега. Това показва, че партията ни дава път на млади, подготвени хора. Категорично мога да кажа, че влизаме много мобилизирани на тези избори и се усеща емоцията на хората. Те видяха, че регионът ни може да има съвсем различен път на развитие. А щом можем да го направим на местно ниво, трябва да го защитим и на национално. Затова смятам, че на предстоящите избори ГЕРБ ще има още по-добър резултат като цяло и се надявам, че област Благоевград отново ще бъде една от крепостите на дясномислещите хора в България.

– Казахте, че имате кандидати, които никога не са участвали на избори. Това не е ли изненада, защо заставате зад тези имена?
– Щом делегатите са гласували за тези хора, значи те са достойни за отговорността и съм сигурен, че ще дадат най-доброто от себе си. Аз мога да говоря в лично качество за Александър Манолев, с когото се познавам от много години. Знаете, че той дори не е член на партията, но аз и много мои колеги застанахме твърдо зад това предложение, защото смятам, че той може да даде наистина много. Биографията му говори достатъчно за подготовката му – завършил е висшето си образование в Лондон и има редица специализации във водещи учебни заведения в чужбина. Също така разполага с богат управленски опит, а към момента ръководи една от най-тежките държавни организации – Агенцията за метрологичен и технически надзор. Познавам го и мога да кажа, че е човек, на когото може да се разчита и който уважава семейните ценности. Нещо, което за съжаление все по-рядко се среща в днешно време.

– Всъщност баща му е бившият кмет на Кулата?
– Да, баща му беше дългогодишен успешен кмет на Кулата и един от най-авторитетните хора в региона. Но Александър Манолев има достатъчно качества, за да не бъде възприеман като „сина на кмета на Кулата“, и съм сигурен, че в хода на кампанията ще го покаже. Със сигурност обаче ще има атаки към него – защото е ново лице и има много сериозна биография, а това ще се възприеме като заплаха за редица опоненти. Заради подобни неща и до днес винаги ми е било трудно да го убедя да участва активно в политическия живот. И го разбирам, защото тук винаги се намира кой да те посочи с пръст и да нападне теб и семейството ти. Затова често хората, които знаят и могат, не искат да се занимават с политика, а в нея попадат хора със съмнително минало и още по-неясно бъдеще.

– Наистина съм изненадан с какъв плам говорите за Александър Манолев?
– Да, така е, защото много искам в политиката да виждаме друг тип хора – които са успешни и имат ценности. Които ще влязат в нея, за да работят за другите, а не за себе си. И защото това е случай, в който мога твърдо да застана зад някого и да кажа – това е правилният човек.
– Добре, нека поговорим малко и за бъдещето на региона. Защо тези избори са важни за Пиринско?
– Мисля, че няма обективно мислещ човек, който да не вижда промените през последните години. Виждате какво се случва и тук, в Сандански – имаме отпуснато целево финансиране за изграждане на нова спортна зала, което стана възможно благодарение на личната ангажираност на г-н Бойко Борисов. Вече работим по проекта и до една година тя ще е факт. И това ще е придобивка за всички жители на Сандански, а тя ще се използва не само за спорт, но и за провеждане на концерти, спектакли и други. Спечелихме проект по енергийна ефективност, по който инвестираме над 1,4 млн. лв. в Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“. Изграждаме нова детска градина и училище в един от големите квартали на Сандански – жк „Спартак“. Това са само част от нещата, които ще завършим в най-кратки срокове. Ако се върнем и на любимото послание на политическите ни противници, че „асфалтът не се яде“, трябва да напомня и как се промени целият регион след изграждането на частта от АМ „Струма“. Сега е необходимо да се завърши най-тежкият й участък през Кресненското дефиле, което е изключително важно за Сандански и региона. Именно затова е важна подкрепата на ГЕРБ, за да може всичко направено да бъде продължено. Защото има още много работа и това темпо не трябва да се губи.

– Кой мислите, че е най-големият Ви противник в региона?
– Хората в Пиринско винаги са били големи родолюбци. На това разчитат патриотичните организации. Популистките партии също си играят с чувствата на избирателите, като им казват неща, които звучат много хубаво, но които за съжаление не могат да се постигнат за 1 или 2 години. Необходима е много работа и опит и всеки експеримент ще ни върне назад. Затова много се надявам, че хората няма да се излъжат и ще дадат подкрепа за тези, които познават и знаят, че ще направят всичко по силите си да подобрят страната ни. Отговорно мога да кажа, че днес единствената партия, която работи с такова темпо, е ГЕРБ. Да, със сигурност не сме безгрешни. Но винаги се е работело и са се постигали видими резултати. Нека не забравяме, че не беше толкова далеч времето на политическите експерименти и масовите протести. Не трябва да допускаме да се върнем назад, защото много бързо ще бъде разрушено всичко направено.
Много пъти съм смятал, че виждам края на БСП, защото това е една силно компрометирана партия, която е отговорна за толкова много лоши неща в историята ни. Сега отново сме свидетели на едни странни маневри – върви един вътрешнополитически реваншизъм, който се представя в обществото като „изчистване на старите лица“. И след всичко, което са направили и което тежи на тяхното минало, днес те пак дават заявки, че са готови да управляват. Ясно е, че БСП разчита на своето твърдо ядро, затова мога да кажа, че те не могат да ни победят. Можем сами да го допуснем, ако не излезем и не гласуваме. Затова е толкова важно на идващите избори да сме единни и мобилизирани.
Интервюто взе ИВАН ПЕТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

11 Коментара

  1. Nikki

    Подобни хора търсим и ни трябват- кадърни, амбициозни, млади, положителни, защото вече този негативизъм на българина не се понася, за всикчо все намръщени и мрънкащи

    Отговори
  2. Тото

    Кметът е заложил на свестен човек, аз лично изпитвам огромно доверие. Да стане депутат, щото такива като него са светъл лъч в една иначе прогнила система

    Отговори
  3. Александър Иванов

    умното и кадърното си личи отдалече. не може да се скрие. успех, господин Манолев

    Отговори
  4. Драго

    Браво на Сандански! Мисля, че са случили на човек. Точно такива като него са нужни. Ще дръпне града напред.

    Отговори
  5. Делчев

    Манолев е възможно най-подходящата кандидатура за региона ни и всички които го отричат се страхуват че ще излязат мръсните им далавери наяве. време е за смяна на политическата класа с млади, образовани и кадърни хора като Манолев, от които да не ни е срам по света че ни представляват и които говорят на един език с чуждите политици

    Отговори
  6. Чакъров

    Само заради кандидатурата на Манолев, вече мога да отбелеза че ГЕРБ върви към една положителна кадрова промяна. Такива кадри като него трябват на България! Работливи, честни, знаещи и можещи.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *