Кметът на Кюстендил иска отмяна на един от най-важните закони

Законът за обществените поръчки трябва да бъде отменен. Това заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов пред Фокус по повод правно решение Общината да плати непоръчан от нея ремонт. Според кмета исканата сума в размер на почти половин милион лева от фирмите изпълнители е непосилна за Общината. Той все пак изрази надежда, че няма да се стигне до институционално и обществено напрежение.

„Запазихме мълчание по време на процеса. С безкрайно уважение към съда и съдебната власт не сме се опитвали да огласяваме ситуацията, за да не бъде възприемана като оказване на натиск върху институциите. Оттук нататък обаче всички трябва да влязат в ролята си, когато се създава една порочна практика, веднага да я преценят. Знаете, че имаше подобен казус преди година, когато излезе постановление, че ако стъпиш на пешеходна пътека си съпричинител на ПТП. Тогава се видя веднага, законодателят промени закона. Оттук нататък, ако тази пробойна съществува, незабавно всички институции трябва да стигнат до решение“, коментира Петър Паунов.

Той допълни, че не може да съществува закон, който да бъде над обществения интерес. Ако не се стигне до решение в полза на Община Кюстендил, ще бъдат потърсени всички правни способи за защита, уточни кметът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *