Композиторът В. Пензов в писмо до ОбС председателя Г. Синански: Защо 1 г. се бави присъждането на званието ми „Почетен гражданин на Сандански”?!

Композиторът Валентин Пензов внесе вчера писмо до Общинския съвет с питане защо една година се бави присъждането на званието му „Почетен гражданин на Сандански”. Откритото писмо е адресирано до председателя на Общинския съвет в Сандански. Номинираният за удостояване със званието „Почетен гражданин на Сандански” композитор отправя питането си лично, а не от името на организационния комитет, който издигна кандидатурата му.

„Каква е причината една година, откакто е предложена моята кандидатура за присъждане на почетното звание в Общинския съвет, то да не е подложено на гласуване и не е взето решение”, пита В. Пензов. В писмото си той е посочил, че нормалният срок за отговор при подобни административни актове е три месеца. „Да считам ли липсата на отговор от страна на Общинския съвет за мълчаливо съгласие по въпроса, повдигнат от организационния комитет”, пита В. Пензов. Той е посочил, че в 14-дневен срок от вчерашна дата очаква отговор от председателя на Общинския съвет.

Към писмото си В. Пензов е приложил и списъка на известни личности, подписали се под предложението да му бъде присъдено званието „Почетен гражданин на Сандански”. Както „Струма” писа, на два пъти предложението на организационния комитет бе включено в дневния ред на заседание на ОбС – Сандански, но до гласуване не се стигна, тъй като липсваше квалифицирано мнозинство от 19 гласа, за да бъде присъдено на В. Пензов званието „Почетен гражданин“. И двата пъти председателят д-р Георги Синански оттегли предложението съгласно правилника за работа на Общинския съвет.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *