Кубрат Пулев: Чувствам се по-силен и съм готов

Кубрат Пулев е категоричен, че загубата от Владимир Кличко го е направила по-добър боксьор. Българинът получи втори шанс да се бие за световната титла в супертежка категория и на 28 октомври ще се изправи срещу шампиона на WBA, IBF, и IBO Антъни Джошуа в Кардиф (Уелс), пише спортал.

И Антъни Джошуа, и Пулев са се били с бившия властелин в дивизията Владимир Кличко, но докато англичанинът спечели епичната битка на “Уембли” през април, българинът беше нокаутиран от “Стоманения чук” през 2014 година – неговата единствена загуба на професионалния ринг до момента.

Кобрата обаче е категоричен, че от загубите се учи повече, отколкото от победите. Затова 36-годишният българин е убеден, че е повече от готов да се изправи срещу Джошуа.

“Не искам просто да кажа, че съм научил това или онова от боя с Кличко. Аз научих много неща. От една загуба човек научава повече неща, отколкото когато печели. Когато побеждаваш си мислиш, че си №1 и нищо повече не е необходимо. Загубата те кара да правиш все повече и повече. Сега разбирам, че не бях готов за Кличко, може би бях прекалено млад, но сега моята подготовка е много по-добра. Чувствам се по-силен и съм готов”, заяви Кубрат Пулев пред “Скай Спортс”.

Българинът добави, че в момента е отдал цялото си внимание на световния шампион. „Гледам Джошуа повече, отколкото съм го правил с всеки друг боксьор. Виждам какво прави добре, но виждам и неговите слабости – проучвам го. Всеки трябва да се учи, независимо дали става въпрос за мен, Антъни Джошуа или някой друг. Когато човек казва, че знае всичко, той лъже.

Когато Кличко се би с Антъни Джошуа, шансовете бяха 50:50. Но Владимир не се подготви правилно. Той мислеше, че ще победи Джошуа без проблеми. Човек се учи от загубите. Сега аз тренирам с удоволствие, подготовката ми е концентрирана, силна и умна – готов съм.”Когато Кличко се би с Антъни Джошуа, шансовете бяха 50:50. Но Владимир не се подготви правилно. Той мислеше, че ще победи Джошуа без проблеми. Човек се учи от загубите. Сега аз тренирам с удоволствие, подготовката ми е концентрирана, силна и умна – готов съм.”

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *