Куфарна търговка пропищя, стъжни й се за година

Цигарената принцеса на Кюстендил Анка Спасова влиза в затвора за една година, постанови Кюстендилски районен съд, след като от прокуратурата за втори път пратиха на подсъдимата скамейка куфарната търговка, прочула се с ловкостта си при внасянето на нелегални папироси от съседна Македония. Анка ще трябва да търка наровете в Сливенския затвор, след като веднъж Районен съд – Кюстендил й даде една условна присъда за контрабанда на цигари.

Магистратите от КРС признаха за виновна 47-годишната Спасова за това, че в периода от 21.01.2015 г. до 23.06.2015 г. включително в условията на продължавано престъпление в с. Гърляно, област Кюстендил, и на главен път Е 871 в района под Първа бариера на ГКПП – Гюешево до чешмата е държала акцизни стоки без бандерол – цигари от различни търговски марки, на обща стойност 1815.38 лев. Съдът разпореди Спасова да плати и глоба в размер на 2000 лева.

Тъй като второто престъпление, за което е осъдена Анка е в срока на предишната й условна присъда, която е двегодишна, сега Спасова ще трябва да изтърпи и двете наказания, обясни адвокатът на Цигарената принцеса, както е известна сред граничните полицаи и митничари Спасова.

Спасова е първата жена контрабандист от региона, която влиза в затвора за трафик на папироси, коментират юристи от Кюстендил и припомнят, че няколко от редовните цигарджии  мъже вече са в затвора.

На повечето задържани с контрабандни папироси им се вижда смешно, като им дадат по една условна присъда, но при повторно нарушение тя веднага се превръща в ефективна и се изтърпяват и двете наказания, припомниха още от Адвокатската колегия в Кюстендил.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *