Кървав бизнес! Човешки органи плъзнаха из Европа и Турция!

Още от времето на косовския конфликт балканската (албанската) мафия стана известна с жестоките си престъпления и търговия с човешки органи, твърди сайтът rusvesna.su. Тогава се оформи черният пазар за трансплантация.
Съществуват обосновани подозрения, че в Близкия Изток през последните години този пазар сериозно е подхранван от територии контролирани от ИД и други джихадистки групировки.

Със старанията на някои южноевропейски страни и на редица международни организации, на контролираните територии от терористичните формирования вече има достатъчно съвременно медицинско оборудване и медикаменти, компетентни специалисти и възможности всичко това да се използва, както в стационарни, така и в полеви условия.

Турция и Израел, Ливан и Йордания приели на своя територия общо милиони сирийски бежанци, които служат за донори на органи.

Действат много легални и нелегални коридори от Сирия и дори от Либия, използвани за медицинска евакуация и контрабанда на различни ценности, органите се превърнаха в голяма ценност.

Турция по официален брой на операциите за трансплантации на органи в СЗО се нарежда сред водещи европейски страни с 4335 операции през 2015 г. при направени едва 400 операции през 2011 г. (когато започнаха вътрешните конфликтите в Сирия и Либия). По турски статистически данни, броят е два пъти по голям – 8000 операции годишно.

За сравнение, у такъв световен лидер в хирургическата медицина като Франция са извършени 5531 операции.

Не малка роля в организацията на този кървав бизнес играят мафиотите от Балканите и преди всичко представители от т. нар. „албанска криминална общност”, състояща се обаче не само от етнически албанци.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *