Лапачо до гроб благодарен на Клеменца! Вижте какво направи бившият застраховател

Богословът и бивш застраховател Васил Василев-Клеменца от Дупница спасил от изпепеляване къщата на Николай Николов-Лапачо, който излежава присъда в затвора в Бобов дол.

Клеменца живее в луксозна къща на пъпа на града и има навика всяка сутрин да се разхожда в градската градина, която е наблизо. В злополучния ден на Голяма Задушница той отново се разхождал с негов приятел и видял да се извива пушек от една от къщите в квартала. Веднага отишъл и съобщил на майката на Големия Лапач, че от покрива й се извива пушек, разказа съсед. Възрастната жена живее на приземния етаж и не е разбрала, че домът й гори. Веднага е подаден сигнал на тел. 112.

Както „Струма” писа, на Задушница бе подаден сигнал за пожар на ул. „Невена Коканова“14 в Дупница. Оказва се, че това е именно адресът на къщата на Лапача. На място пристигнаха екипи на пожарната и на Спешен център, огнеборците установиха тогава, че гори греда от покрива на къщата. Пожарът бе потушен за минути. Постфактум става ясно, че наблюдателността на В. Василев-Клеменца е спасила дома от изпепеляване. Точно срещу дома на Н. Николов има и кран за газопровод, което е създавало допълнителна опасност за квартала.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *