Легендарният вокал Джон Лоутън лети от Лондон за „The Brava Fest”, иска шопска салата и ракия, ще се преоблича в кметството

Легендарният вокалист на световната рок банда  Uriah Heep Джон Лоутън лети от Лондон специално заради „The Brava Fest” в благоевградското село Дъбрава, където ще забива в неделя, 3 септември, заедно с една от емблематичните групи на българския рок Б.Т.Р. Световната рок звезда няма да остава в Благоевград, ангажирал е една нощувка в хотел „Метрополитън“ в София и на другия ден се връща обратно в английската столица заради бизнес ангажименти.  Вокалистът на Uriah Heep не е заявил никакви специални претенции около присъствието си в „The Brava Fest”, признал, че е достатъчно да има шопска салата и хубава ракия. Кметът на Дъбрава Росен Георгиев лично се постарал да покаже майсторлъка на дъбравските производители на вино и ракия и е осигурил специално отлежал еликсир от личната колекция на Евгени Атанасов, миналогодишния Цар на виното в селото. Джон Лоутън и музикантите от Б.Т.Р. ще пристигнат заедно в Дъбрава и са заявили  да направят чек саунда към 17.00 часа в неделя, по-рано от предвиденото в предварителната програма. На сцената също ще излязат с час по- рано, в 21 часа, програмата, която са подготвили, е с продължителност около 2,5 часа. Рок звездата е демонстрирал изключителна скромност в личните си претенции и е заявил, че няма нищо против да се преоблича в кметския кабинет. Наско от Б.Т.Р. е успокоил организаторите, че ако огладнеят Лоутън и колегите му, всички ще ядат скара.

Фестивалът в Дъбрава набира популярност и за първи път тази година ще се проведе в рамките на три дни. Стартът му ще е в петък, 1 септември, в 20.00 часа, като тази година заради огромния  интерес сцената ще е на голямата поляна срещу кметството, стана ясно вчера на пресконференция  в общината.

„Първите 3 години са най-важни и фактът, че тази година събитието привлича участници  от такъв мащаб, е знак, че домакините се справят много добре с организацията“, заяви зам. кметът по хуманитарните дейности на община Благоевград Христина Шопова и подчерта, че кметският екип с готовнот ще продължи да подкрепя инициативата.

Организаторите подават ръка на талантливите млади местни музиканти и те ще свирят на сцената на звездите. Началото на най-мащабното рок събитие в община Благоевград за годината ще дадат даровитите музикални надежди от музикалното училище  „Presto-rock and classical school” и емблематичната за  „The Brava Fest”благоевградска група “Black Rose“. Ръководителите им гл. ас. д-р в ЮЗУ Цветомира Съботинова и Емил Ирибозов съобщиха, че за първи път сцената на феста в Дъбрава ще се превърне в безплатна музикална академия за всички деца и тийнейджъри, които искат да се изявят или да опитат да свирят на инструмент.

Здрав рок в Дъбрава ще забият и македонците от „Troya band”. Те няма да остават за нощувка и ще си тръгнат още същата вечер. За разлика от тях,  участниците от гръцката рок банда „The Bullets” във втората вечер пристигат от Солун и остават до края на купона, като ще нощуват в парк-хотел „Бачиново“ . Сред участниците са и „Ignore the Hate”, а последната фестивална вечер публиката за Б.Т.Р. и Джон Лоутън ще загрее със специална за случая програма Лъчезар Кацарски-младши.

Трети ден кметът на Дъбрава кове маси и пейки и организира пространството на голямата поляна срещу кметството за предстоящото събитие. На шега Р. Георгиев  коментира, че за ВИП зоната е осигурил 150 бали слама, но му се налага нощем сам да ги пази, че започнали стремително да изчезват. Варели от масло за коли ще служат за маси на ВИП-а. 20 огромни чадъра ще пазят през деня сянка на рокаджиите, а за най-запалените купонджии е обособено място за палатки.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *