Лекарите с кабинети в приватизираната поликлиника искат ОбС – Сандански да намали таксите за „синя зона” за личните им автомобили

Лекарите с кабинети в сградата на приватизираната поликлиника в Сандански са подали жалба, в която искат да им се намали цената за паркиране в района на „синя зона“. Искането е депозирано в деловодството на Общинския съвет в Сандански и за сведение на кмета Кирил Котев.

Съгласно наредбата лекарите, наемащи кабинети в сградата на поликлиниката, плащат като всички санданчани такса в размер на 1 лев за час паркиране в „синя зона”. Абонаментната цена е 300 лева за година. Лекарите, подписали се в протестната жалба, искат промяна в цената, като предлагат за цяла година да плащат 50 лева абонамент.

Промяната на цената за паркиране в „синя зона” може да се промени с решение на Общинския съвет. Лекарите настояват местните парламентаристи да преразгледат решението и да променят наредбата, касаеща лекарите с кабинети в поликлиниката.

Както „Струма” писа, преди 5 години с решение на Общинския съвет сградата на поликлиниката бе приватизирана и стана частна собственост на сдружение „Свети Врач” срещу сумата от 996 000 лв.
Искането на лекарите ще създаде прецедентна ситуация, тъй като, ако за тях съветниците направят компромис и свалят цената за „синя зона”, ще скочат и други браншови групи, които плащат „синя зона”, за да паркират частните си автомобили до работните си места.
ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Кирил Котев

    Тази синя зона е пълна измама !!! Докога ще търпим своеволията на някои хора в общината .

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *