Лесни натурални рецепти за красота

Светът ни кара да мислим, че няма лесен и евтин начин да изглеждаме красиви. Че няма натурални рецепти, които наистина действат.

Знаете ли, че козметичната индустрия се оценява на 300 билиона долара? Една средностатистическа жена харчи $1500 през живота си само за гримове.

Козметичната индустрия ни налага мнението, че трябва да похарчим много пари и време, както и да рискуваме здравето си, за да бъдем по-красиви. Не вярвайте на това!

Козметиката трябва да разкрива жената, а не да я прикрива. Има много лесни начини да постигнем този резултат – ето 6 от най-добрите:

1. Маска за коса с яйце и банан

Искате повече блясък за косата си? Просто смесете едно яйце с банан. Втрийте в косата си и изчакайте така от 10 до 30 минути. След това измийте както обикновено.

2. Подхранване на ноктите

Просто вземете малко мед и го намажете на ноктите си, постойте така от 5 до 10 минути и измийте с топла вода.

3. Маска за лице с мед

Медът е силно анти бактериално природно средство. С негова помощ ще имате нежна, красива кожа. Отново много просто – нанасяте на лицето за 10 минути и измивате с топла вода. Правете това веднъж седмично и ще се радвате на хубава кожа.

4. Ексфолиране на кожата на тялото

Смесете равни дози зехтин и морска сол и ще получите натурален ексфолиант за тяло. Той ще ви помогне да се отървете от мъртвите клетки и ще придаде блясък на кожата.

5. Подхранващ балсам

Втрийте кокосово масло в косата си и в корените и оставете да действа за час (може и повече ако имате възможност). След това измийте добре с шампоан – може би няма да има нужда от балсам. Тази терапия ще възстанови увредената коса и ще засили растежа й.

6. Крем за бръснене

Кокосовото масло е чудесен заместител на пяна за бръснене или сапун.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *