Лидерът на АБВ в Петрич Д. Атанасов подава ръка за обединение с БСП

„АБВ в Петрич е готова като партия да подаде ръка за обединение с БСП на местно ниво“, заяви вчера лидерът на азбукарите и регионален председател Димитър Атанасов. Това негово предложение вече е обсъждано на разширено заседание на столетницата в южната община и се очаква отговор от лидера Йорданка Атанасова.

„Каквото и да е решението от страна на социалистите, първата крачка за обединение на двете политически формации е направена. Нека покажем на двете централи, че това е пътят. На местно ниво инициативата идва от нас. Надявам се, че и от БСП ще я подкрепят“, каза председателят на АБВ – Петрич. Той не смята, че има такива неразрешими проблеми между двете политически формации, които да повлияят на бъдещото обединение.

„Ако това се случи между АБВ и БСП в община Петрич, ние ще сме първите в страната, които ще поставят процеса на обединение между двете партии“, каза Димитър Атанасов. „Да посочим на централите, че това е пътят. Ще очакваме отговор от централата на БСП – Петрич, от г-жа Йорданка Атанасова, която по мои виждания вече е узряла за такова обединение“, прогнозира още той.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *