Ловците от Копривлен и Садово закриха сезона на неутрален терен в Хаджидимово със задушени зайци, печени прасета и домашен суджук

Ловците от Копривлен и Садово закриха сезона за едър дивеч с шумен банкет и много наздравици. Двете дружинки забравиха за пословичното си съперничество и седнаха на една маса по идея на двамата председатели Стоян Щерев и Янко Балабанов. И за да няма сръдни, купонът се проведе на „неутрален“ терен – в Хаджидимово.
Съпругите на ловджиите дадоха всичко от себе си да приготвят вкусни баници и други лакомства, а раздел „месна кухня“, естествено, бе преотстъпен на мъжете. Така на трапезата се появиха блюда със задушени зайци, прасенца по специална рецепта, както и различни домашно приготвени колбаси.
Неразделна част от събитието бе отчетът. Според него в сметката за сезона са 15 убити диви прасета за дружинката от Копривлен и 7 за колегите им от Садово. Индивидуални отличници са доктор Димитър Богатинов и Тони Куков – с по 2 глигана. Имаше и шеговити награди като „Приятел на животните“ за Стоян Щерев и Кръстьо Банев, за „най-добри викачи“ бяха короновани Аспарух Терзиев и Ангел Праматаров, а за всички номинирани имаше предметни награди – сувенири, амуниции и др.
За доброто настроение се погрижи неврокопската певица Ирина Паскалева.
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *