ЛУД КЪСМЕТ! Жена хвърли 2600 лв. на „ало” измамници, случайна минувачка изпревари „мулето“ и ги предаде в полицията

Жена от Разлог извади луд късмет – даде 2600 лв. на „ало” измамници, но парите не стигнаха до тях. Друга жена – случаен минувач, намери чантата и я предаде на полицията. Сценарият като във филм се разиграл на ул. „Шейново“ в Разлог. Жертва на телефонната измама този път станала по-млада жена. „Ало” измамниците й позвънили на стационарния телефон в семейния магазин и приложили добре позната схема – представили се за полицейски служители и поискали  съдействие за предприета полицейска операция по залавяне на телефонни измамници. Щом апашите разбрали, че жената се връзва на номера, й обяснили, че за целта трябва да им даде парична сума, която да послужи за примамка. Жената и тогава не се усъмнила и мислейки, че помага на местните полицаи, поставила в найлонова чанта 2600 лв. и ги оставила пред вратата на дома си, където й било заръчано от мнимите полицаи. Докато мулето намери подходящ момент да вземе торбата с парите,  по улицата минала Ани М., видяла чантата и я взела. Виждайки огромната сума, тя се притеснила. В същото време забелязала, че след нея тръгнал мъж, изплашила се и отишла право в полицията, където предала парите и дала описание на човека, който я последвал.

Репортер на вестник „Струма” се срещна с потърпевшата, която все още бе много притеснена и сама не можеше да си обясни как се е вързала на телефонните измамници. Първоначално тя категорично отказа да разкаже в детайли за схемата, но сподели, че това не е единичен случай. Много пъти е получавала подобни обаждания на стационарния телефон, но е разбирала за измамата и затваряла телефона. Този път обаче се заблудила, като мислела, че помага на полицията. Въпреки че жената е извадила голям късмет, кражбата не е реализирана и парите ще й бъдат върнати, тя все още бе под стрес.

Криминалистите все още работят по случая. Уведомено е и РУП – Разлог.

Припомняме, че само преди седмица в капана попадна 78-годишна жена, също от Разлог, измамена по тази схема. Тя обаче не е имала късмета на своята съгражданка и кражбата е реализирана. Жената беше предала сумата от около 2600 лв.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *