Макарони с кайма на фурна

Необходими съставки
макарони – 1 пакет (400 – 500 г) спирали (фузили) или др. вид плоски
кайма – 300 г
риган – 1 ч.л.
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
лук – 2 глави кромид
чесън – 2 скилидки
моркови – 2 броя
чушки – 6 печени (зелени и червени)
домати – 100 – 200 г от консерва
кашкавал – 200 г настърган
олио – 5 с.л. или зехтин

Начин на приготвяне
Сварете макароните предварително в подсолена вода с 1 с.л. зехтин. Загрейте останалия зехтин и запържете последователно накълцаните ситно лук, чесън, настърганите фино моркови и дребно нарязаните печени чушки.

Щом омекнат, добавете предварително овкусената със сол, черен пипер и риган кайма. Разбъркайте, докато и тя се запържи и добавете доматите. Добавете още подправки на вкус. След 5 минути махнете соса от котлона.

В тава изсипете макароните, залейте със соса, объркайте всичко, поръсете с кашкавала и сложете да се изпече до златист загар.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *