Малолетни деца се натровиха с алкохол

Четирима малолетни са били приети с алкохолни натравяния в болница в Панагюрище само за последната седмица, потвърди говорителят на здравното заведение Владислав Прелезов. Първият случай на 11-годишно момче е от 28 август, а на следващия ден в Спешното и Детското отделения на лечебницата постъпило и 13-годишно момче. И двете деца били в много тежко състояние, причинено от алкохол при празнуване на рожден ден на свое приятелче в домашна среда, уточни Прелезов.

11-годишното дете пък било загубило съзнание в градския парк, то е доведено в болницата с ясни симптоми на алкохолно отравяне. Две от децата били в кома и лекарите от „Уни Хоспитал“ потресени коментирали, че такава“серия“ от алкохолно натровени деца в медицинската си практика не били виждали. Няколко дни преди това лекарите спешно приели на лечение и дете на 16 години в безпомощно състояние след употреба на концентрат, съобщава „Монитор“.

Тази безумна ситуация трябва да стане достояние на всички хора от града-държавни и общински институции, учители, директори на училища и родители, най-вече последните, които трябва да упражняват по-строг контрол върху подрастващите, убедени са в болницата. Готови сме да организираме един час-„посещение“ на деца в Спешното отделение, за да видят напр. какво се прави в Шокова зала, как се дава първа помощ и на какво лечение се подлагат хора с подобно алкохолно натравяне, за да не посягат към чашката, пише пик.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *