„Марек“ скочи на волейболната федерация, новите шефове пращат „Пирин“ /Рз/ в Благоевград

„Марек Юнион-Ивкони” и още 5 клуба скочиха на българската федерация и назначената от нея Национална волейболна лига начело с Мина Николова и Евгени Иванов-Пушката. Те отправиха официално уведомление за мерките, които ще предприемат заради неизпълнени ангажиментите на БФВ и НВЛ.

„Изпратихме писмо до управителния съвет на федерацията, няма как да оставим нещата така”, потвърди мениджърът на дупничани Людмил Найденов. 5 са основните точки, които поставят клубовете пред шефовете на родния волейбол. Те настояват таксите за картотеки да бъдат с нормалната цена от 50 лева на човек, както е досега. Е. Иванов и компания втрещиха спортния свят с безумни такси от 100 до 1000 лв. за играч. Клубовете трябва да внесат отделно 2000 лв. депозит и 500 лв. такса участие, което на практика показва, че дупничани само за този административен акт трябва да се бръкнат с около 6000 лв. За сравнение, таксите за картотека в европейската централа са 34 евро.

„Това е откровен рекет спрямо клубовете. Ние се превръщаме в спонсори на лигата“, твърдят недоволните председатели на 6-те клуба. Те настояват да се запази и досегашната схема за лицензиране на спортните зали – редовният сезон да се играе в залите, които ползват клубовете и сега, а плейофите да бъдат в големи зали. С новите изисквания отборите на „Пирин“ /Рз/, ЦСКА и  „Тетевен волей“ няма да имат право да играят у дома и трябва да домакинстват в Благоевград, „Арена Армеец“ и Ботевград. От БФВ вече две години не изплащат задълженията по телевизионните права и наградния фонд. Някои са получили парите си, но други не. Не е изпълнен и договорът между БФВ и „Микаса“ за безвъзмездно осигуряване по 12 топки всяка година на всички клубове в България. Контрактът бе сключен през 2014 г. и широко афиширан, но нито една топка не е достигнала до клубовете. Последното искане е за изпълнение решението на УС на БФВ от миналата година за разпределение на средствата от трансферни сертификати, които постъпват в родната централа. На база него всички клубове получават част от тези суми. На практика това са около 50 000 евро годишно. Ако поетите ангажименти от родната централа не бъдат изпълнени, клубовете са категорични, че няма да сключат договорите с НВЛ за новия сезон и ще пуснат всички телевизии, интернет сайтове и платформи да излъчват срещите им свободно. Сега правата се държат от „Нова броудкастинг“, която единствено има право да предава срещите.

ИВАН ДИМИТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *