Марина Кунгелова е новият директор на Куклен театър – Благоевград

Временно изпълнящия длъжността директор на Общински куклен театър – Благоевград Марина Кунгелова бе утвърдена за титуляр на културната институция, след проведен конкурс. Тя се класира с 218 точки от максимални 225 т. Марина Кунгелова бе единствен кандидат за поста, като по време на заседанието членовете на Комисията се запознаха с концепцията за развитие на кукления театър и изслушаха защитата й.

Председател на комисията бе Антония Методиева, директор на дирекция „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“ в Община Благоевград, а членове Стояна Иванова, Елена Чобанова, Виолета Стойнева, както и Зорница Каменова – главен експерт в Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ към Министерство на културата.

Марина Кунгелова зае позицията вр.и.д, на Общински Куклен театър в края на месец август 2017 година. За този период тя допринесе за развитието на кукления театър,реализирайки иновативни идеи на местно ниво, сред които и Театър за бебета.

МаринаКунгелова е завършила НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” 88/91г.,  степен – Магистър, Специалност – Актриса за куклен театър –  клас проф. Дора Рускова.

Била е директор на Държавен куклен театър – Благоевград. Играла е и като актриса в „Театър 13”, както и в Държавен куклен театър Благоевград.

Марина Кунгелова е била и ръководител отдел „Маркетинг и организация“ в Столичен куклен театър.

Носител е на десетки награди, сред тях награда за роля в „Малката баба Яга“, награда за представлението „Едно приказно градче“, награда на публиката във Виена с представлението „Добро утро, лека нощ“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *