Мария Шарапова в огромен скандал с имотни измами

Носителката на пет титли от Големия шлем в тениса Мария Шарапова е разследвана от властите в Индия за участие в измама, съобщава АФП, цитиран от dnevnik.bg. Според информацията рускинята е въвлечена в казус за неосъществен проект за изграждане на луксозен жилищен комплекс, носещ името ѝ.

Твърденията са, че компанията Homestead Infrastructure Development е взела милиони долари от продажба на непостроените апартаменти, а след това проектът пропаднал.

„Всяка звезда, която подкрепя какъвто и да е продукт, технически става агент на компанията. Никой нямаше да инвестира в проекта, ако името на Шарапова не беше в него“, казва адвокатът Пиуш Сингх пред АФП. Той защитава интересите на един от купувачите на апартаменти.

През 2012 г. Шарапова била в Индия за представянето на луксозния проект. Твърденията били, че в комплекса ще има тенис академия и площадка за хеликоптери. В сайта на проекта руската тенисистка посочва, че целта ѝ е „да накара собствениците да се чувстват така, сякаш притежават нещо специално и различно“.

Проектът е бил в град Гургаон – втори по големина в щата Харяна. Той трябвало да бъде завършен до 2016 г., но изграждането било преустановено, след като компанията изпълнител събрала милиони от купувачите, твърди Сингх.

До момента Шарапова не е коментирала случая. Руската тенисистка се завърна в игра през април, след като изтърпя 15-месечното си наказание за употреба на допинг.

Следващото изслушване в съда в Ню Делхи е на 23 ноември.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *