Месецът на сватбата определя семейното щастие

Сватбата е един от най-важните празници в живота на хората. Първото нещо, което бъдещето семейство трябва да реши, е месецът, който ще встъпи в брак.

Съществуват вярвания, че животът на младоженците като семейство ще зависи от месеца, в който се оженят, пише ezine.bg.

Януари – сватбеният съюз, сключен в първия месец на годината, може да не изтрае дълго и булката скоро да овдовее. Много млади хора избягват този месец, за да се обрекат един на друг, казвайки: „Само вълците се женят през януари“.

Февруари – един от благоприятните месеци на годината. Семейството ще живее в щастие и любов, а бракът ще е дълъг.

Март – това е месец, който разделя. Младо семейство скоро ще трябва да се раздели от родната си земя, а след време и децата ще търсят щастието си из чужди земи.
Април – семейният живот на двойките, сключили брак през април, ще е шарен. Ще се редуват щастие и хармония с разори и несгоди.
Май – съществуват и положителни, и отрицателни поверия за този месец. Според първите май е щастлив, който се пуква пролетта, а пролетта е символ на новия живот. Други пък избягват бягат от този месец като от чума. В Русия, например, има поговорка: „Омъжиш ли се пред май, цял живот ще се маеш! „.
Юни – семейният живот ще тече по мед и масло. Младоженците ще живеят щастливо в благоденствие и радост.

Юли – месецът е подобен на април. Живот на семейството ще е и сладък, и кисел, и скучен, и весел…
Август – месецът на семейната хармония. Взаимно разбирателство и подкрепа между съпрузите и приятелски отношения между децата и родителите.
Септември – обещава мир, стабилност и надеждност на семейния дом. Несгодите и нещастията ще странят от семейството.
Октомври – не лек живот очаква новата клетка на обществото. Стабилност и надеждност от този брак не очаквайте. Трудности и проблеми връхлитат семейството постоянно.
Ноември – предвещава семейно богатство и изобилие. Младоженците ще живеят в разкош и лукс. Успехи ще постигат по финансовите въпроси.
Декември – на младото семейство се дава богатство от любов и нежност.

Суеверията по принцип не са нещо лошо, но по-добре вярвайте предимно в себе си и в своя спътник, с който сте решили да свържете съдбата си за цял живот. Човек може да направи истински щастлив само един-единствен човек! Затова вярвайте в себе си, в своята любов и щастие, и те винаги ще бъдат с вас.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *