Местният парламент изслуша кандидата за омбудсман на Благоевград доц. В. Василев

В съответствие с взетото решение на ОбС-Благоевград днес Комисията по номинация проведе събеседване с допуснатия кандидат за обществен посредник на територията на община Благоевград доц. д-р Валентин Пенчев Василев. По време на събеседването зам. деканът на Правно-историческия факултут в ЮЗУ доц. д-р Валентин Василев изложи своите виждания за функцията на обществения посредник и начина на работа в изпълнение на делегираните му от нормативните актове правомощия.

Членовете на Комисията по номинация единодушно приеха, че кандидатът притежава необходимите експертни и личностни качества за изпълнението на функцията на обществен посредник и предлагат на Общински съвет Благоевград за гласуване кандидатурата на доцент д-р Валентин Пенчев Василев за обществен посредник на територията на Община Благоевград.

Предложената кандидатура предстои да бъде одобрена с тайно гласуване на следващата редовна сесия на Общински съвет Благоевград на 30.03.2018 г.Общественият посредник ще бъде избран за срок до изтичане на мандата на настоящия Общински съвет.

loading...


 

           

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *