Мляко! След като прочетете това, никога повече няма да го пиете!

По-голямата част от млякото в днешно време се добива от животни, които са стимулирани да произвеждат мляко с помощта на хормони. Животните се хранят с търговска цел, с храни, които могат да включват сено, зърно, картон, дървени стърготини, те редовно се инжектират и с антибиотици. Консумация на млечни продукти е свързан с течащ нос, чести настинки, бронхити, ушни инфекции, които са с наднормено тегло, храносмилателната дистрес, чревни разстройства, и огнища по кожата. В допълнение консумацията на мляко, влошава астмата и дихателните нарушения. С помощта на генното инженерство при млечните крави, се увеличава производството на мляко от 15 до 25 процента. Това е добре за земеделските производители, но лошо за животните, които са по-податливи на инфекции.

Тези инфекции се лекуват с големи количества антибиотици, които след това се отделят в млякото. Млякото е естествено стерилно, когато излиза от тялото на млекодайното животно, но веднага след като то влиза в контакт с въздуха, бактериите започват да растат бързо в него. Пастьоризирането е процес, който убива бактериите, присъстващи до този момент в млякото, обаче това което повечето от насзабравят, е, че всички тези мъртви бактерии все още плуват в млякото.

Нови живи бактерии продължават да се разпространяват малко след това в него. Пастьоризацията също може да унищожи до 50 процента от присъстващия витамин С в млякото.

Хомогенизация разбива глобулите млечна мазнина, така че мазнините смесва в целия този процес и се свързват с втвърдяването на артериите. Добавянето на витамини А и D може да предизвика проблеми, свързани с хипервитаминоза, това е добре известно, че тези два мастноразтворими витамини причиняват токсични реакции, когато се използва в по-големи количества. В действителност, витамин D насърчава калцификацията и поет с млякото може да причини сериозно увреждане на бъбреците.

Има стотици научни статии, които показват вредните ефекти на добавен витамин D, сред тези ефекти са камъни в бъбреците и пикочните камъни, хиперхолестеролемия, както и увреждане на очите. Идиопатична хиперкалциемия се появи през 1950, след като мляко започна да се обогатява с ергостерол, това води до изключително високи нива на калций в кръвта, често придружени от повишени нива на холестерол в кръвта.

Последствията от това, могат да бъдат тежка умствена изостаналост, поради ненормално развитие на костите на главата и лицето; необратимо увреждане на сърцето и кръвоносната система, поради отлагане на костна материя в тези тъкани и генерализирана атеросклероза на ранна детска възраст, което може да доведе до лека или тежка умствена изостаналост. Има доказателства, че това състояние може да се развива в утробата, защото майката получава повече добавки с D2. Алергиите към мляко и млечните продукти са изключително често срещани и в резултат на това ние страдаме от умора или поведенчески проблеми, пише gotvach.bg.

Виновникът не са мазнините, нито протеините, а толкова ниското съдържание на мазнини в обезмаслените продукти. В действителност, по-високо съдържание на млечни мазнини в диетата могат да бъдат полезни за деца с неврологични проблеми (диета с 80% от тези мазнини е полезно за деца, с гърчове).

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *