Много важна информация за всички с казани за ракия!

Държавата ще следи кой продава казани за ракия и съоръжения за производство на друг алкохол и кой ги купува, като целта е да се ограничи незаконното производство на спиртни напитки.

Вносът, производството и продажбата на съоръжения за производство на етилов алкохол, дестилати и спиртни напитки ще може да се извършва само от фирми и кооперации. Освен това те ще трябва да се впишат в регистър към Министерството на икономиката. Това гласи проект на наредба, който е пуснат от министерството за обществено обсъждане.

Вносителите и производителите на съоръжения за алкохол ще може да ги продават само на фирми и кооперации. Като ще трябва да водят стриктна отчетност на кого са предоставили оборудването за производство на алкохол. А документите ще трябва да се пазят 5 години. Целта е лесно да може да се проследи кой си е купил съоръжение за правене на ракия или друг алкохол и дали спазва законите. В момента често се разбират нелегални цехове за правене на алкохол, като не е ясно откъде е доставено оборудването, предава Пик.

С промените ще бъде забранена и продажбата от граждани на медни казани за ракия по пазарите и в интернет. Първо защото най-често хората, които ги правят не са регистрирани като фирма, а освен това съоръжения за правене на алкохол ще може да се купуват също само от фирми или кооперации. За вписване в регистъра на производителите и вносителите на съоръжения за алкохол няма да се събира такса. Не са предвидени и някакви специфични изисквания към фирмите, за да бъдат включени в регистъра.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *