Мощният благоевградски енергиен бос Иван Чапов налива и 2 млн. лв. за 30-г. концесия на стадиона в Левуново

Мощният благоевградски енергиен бос Иван Чапов подаде оферта за 30-г. концесия за изграждането на модерен спортен комплекс върху 26 декара в санданското село Левуново чрез фирмата му „Хидроенергийна компания“. Общинска комисия е приела документите без забележки. Проектът предвижда изграждане на голям и по-малък стадион, възстановителен СПА център и хотелска част с поне 60 легла. Инвестицията, посочена от Ив. Чапов, е в размер на 2 100 000 лева, като месечната концесионна такса е определена на  4000 лева. Имотът е ценен поради факта, че до него се намира каптаж на минерален извор в местността Киселица.

Както вестник „Струма” писа, до решението за концесиониране на имота се стигна, след като миналата година в общината постъпи  инвестиционно предложение от „Хидроенергийна компания“ и бе обявена  процедура по изготвяне на концесионния договор.
Срокът за подаване на оферти беше удължен с две седмици и тази на „Хидроенергийна компания“ е единствената. Цялостното изграждане на обекта на концесията включва: футболен терен с естествена тревна настилка с размери 68,00 м/105,00 м; футболен терен с изкуствена тревна настилка с размери 62,00 м/90,00 м; трибуна със закрити помещения – 15 м/50 м; паркинг върху площ от 1070 кв. м; хотелска част и спортновъзстановителен център ще се изгражда върху  площ от 2310 кв. м. Фирмата на Чапов – „Хидроенергийна компания” АД, бе избрана за концесионер и на спортния комплекс в местността Байова борика край Разлог. Решението бе взето единодушно от общинските съветници на редовна сесия. Другият участник бе софийският консорциум ДЗЗД „ Пирин Спорт“. Инвестиционното предложение на бизнесмена Иван Чапов е 29 629 130 лева без ДДС, сумата следва да се инвестира през целия период на концесията от 35 години.

„За нашата компания е приоритет да инвестира в развитие на спортна инфраструктура, за да има модерна база, която да се ползва от децата и младежите, а също така и от професионални спортисти”, заяви  Иван Чапов.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *