МРРБ отпуска 3 430 758, 49 лв. на община Благоевград

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа поредния договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”. Проектът е с наименование „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради“, с обект на интервенция сградата на Общинска администрация – Благоевград и се финансира по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 Благоевград”,  BG16RFOP001-1.001-039.

Проектното предложение предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на Община Благоевград и осигуряване на достъп до сградата на хора с увреждания.

С изпълнение на проектните дейности ще се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградата, предмет на проекта. Проектът цели да осигури по-добри условия за работа на служителите в сградата на Общинска администрация – Благоевград, чрез подобряване качеството на условия на труд и създаване на модерна, екологична и енергийно-ефективна работна среда, както и осигуряване на достъп за хората в неравностойно положение..

След реализацията на проекта сградата на Общинска администрация – Благоевград ще постигне клас на енергийна ефективност „А“.

Стойността на проектното предложение е 3 430 758, 49 лв., а срокът за изпълнение е 15 месеца.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Колю Фичката

    За толкова пари ще се санират поне 3 сгради като тази на общината! Познайте от пърлви път къде отива разликата…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *