Мъжът, намушкал преди 6 г. с нож футболиста Иво Максимов, нападна с лопата 61-г., разхождал лабрадора си в центъра

38-годишният Тони Точев от Соволяно се нахвърли с лопата на лабрадор, разхождан от стопанина си в центъра на селото. В опит да защити кучето си 61-годишният Алекс Димитров получил удар по краката. Агресията на Точев се отключила без причина, разгневил се от това, че Димитров разхожда кучето из селото. Дори се заканил да го убие.

Пострадалият мъж, който живее в София, но е родом от кюстендилското село и прекарва летните месеци там, е подал жалба до местния кмет Пламен Илиев с копие до РУП – Кюстендил и до Районната прокуратура. Управникът на селото, който по професия е ветеринарен лекар,  ще настоява пред  органите на реда да предприемат спешни мерки и решения с цел да бъдат предотвратени други подобни случаи. „По принцип никой няма право да напада, да посяга, без значение каквото и да било животно, както е направил жителят на селото. Още повече кучето има собственик и той е бил с него. Не това е начинът за изразяване на недоволство“,  каза по повод инцидента кметът на село Соволяно.

От агресивния мъж преди шест години пострада и футболистът Иво Максимов. Той бе намушкан в корема  от Тони Точев в кюстендилска дискотека. По случая бе образувано досъдебно производство по член 129 за нанасяне на средна телесна повреда. В съдебното му досие има общо четири наказания за подобни хулигански прояви. Бил е и освидетелстван с диагноза шизофрения, но с тройна психиатрична експертиза по-късно се установява, че Точев е вменяем и може да носи наказателна отговорност. В един от случаите, за които има присъда, Точев напада с нож момче, което поискало семки от неговата приятелка.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *