Мъж от Микрево живя 2 м. на съпружески начала с 14-г. и я върнал на родителите й, глобиха го 2000 лв.

Административно наказание глоба в размер на 2000 лева беше наложено на 24-годишния Асен Емилов от село Микрево, община Струмяни, за това, че подвел 14-годишната Анелия, че ще сключи граждански брак с нея. След като близо два месеца и половина живял на съпружески начела с нея, той я върнал на родителите й в Сандански.

Наказанието наложи съдия Иван Филчев в Районен съд – Сандански. То не подлежи на обжалване и протестиране, след като съдия Ив. Филчев одобри постигнатото споразумение между обвиняемия А. Емилов и прокуратурата.

Практиката показва, че делата по Наказателния кодекс за съжителство без брак приключват в досъдебна фаза. Минимален е процентът, в който двойките не сключват граждански брак, преди да бъдат изправени на подсъдимата скамейка, и не се стига до налагане на осъдителни присъди. Нарушението за това престъпление е глоба от 1000 до 5000 лева или лишаване от свобода до 2 години и половина при повторност.

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Лиза Мишпека

    Ашколсун, 2000:75=27 лв./ден или 27:24=1 лев и 10 ст. на час, супер тарифа за 14 годишна проститутка да ти е 24 часа на разположение за дупене!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *