Мързеливи сиренки

Необходими продукти:

кисело мляко – 1 ч.ч.

сода бикарбонат – 1 ч.л.

олио – 0. 5 ч.ч.

сирене – 0. 5 ч.ч.

кашкавал – 0. 5 ч.ч.

брашно – 2.5 ч.ч.

масло – малко количество

Начин на приготвяне:

Натрошете сиренето с вилица, а кашкавала настържете на ситно ренде. В купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте докато шупне. Добавете олиото, натрошеното сирене и кашкавала.

С шпатула започнете да разбърквате сместа като добавяте брашното, бъркате докато се получи лепкаво тесто.

От готовото тесто оформете топчета с големината на яйце, които подреждате на разстояние едно от друго в тава застлана с хартия за печене (ако нямате такава, намажете леко тавата с олио и поръсете с брашно), целта е да не залепнат.

Хубаво е преди оформянето на всяко топче да потапяте ръцете си в топла вода, за да не полепва тестото по тях.

В средата на всяка мързеливка забодете малко кубче студено масло. Поставете тавата в предварително нагрята на 180-200 градуса фурна и печете до златиста коричка.

Готовите мързеливки оставете за няколко минути да изстинат, след което са готови за сервиране.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *