Навръх Благовещение Ванга се завърна в Рупите!

„Леля Ванга е тук! Усетих я! Когато отидох да се помоля на гроба й, почувствах, че е до мен, и сълзите ми бликнаха от очите. Често се явява и в съня ми, за да ме предпази от опасност. Вярвам, че не си е отишла“. Това разказва със сълзи на очи пред „България днес“ баба Гинка, най-близката приятелка на пророчицата. На един от най-светлите български празници – Благовещение, 85-годишната жена отново е в Рупите.

В събота там бяха още стотици вярващи, които усетиха духа на Ванга. Датата не е случайна – на 25 март Ванга е празнувала имения си ден. Празникът съвпада и с освещаването на новата ритуална зала в храмовия комплекс, за която пророчицата е копняла приживе. Освен сватби в новата сграда ще се извършват кръщенета и ще се използва за неделно училище. Финансирането е изцяло с пари на починалата ясновидка.

„Тя мечтаеше да направи детски дом и градина в Петрич. Тогава управниците не се съгласиха по неизвестна причина. За това направи църква тук и много искаше освен за молитва хората да идват и да кръщават децата си. Това беше нейната мисия“ – припомни си баба Гинка, докато ръцете й трепереха от вълнение.

Две десетилетия след смъртта й заветът й е изпълнен с откриването на ритуалната зала. Думите й потвърди и академик Светлин Русев, чиито рисунки по заръка на Ванга озаряват новата ритуална зала.
Хубавото време и мистичната сила, която преобладава на мястото, събраха хора от различни краища на страната. Много семейства бяха насядали в беседките наоколо, а деца тичаха да си намокрят краката в лековитите извори.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. jeep

    Ама разбира се, че е там! Нали „Фондацията“ трябва да подържа интереса на баламите и да ги скубе.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *