Надя Иванова от Благоевград: Над 40 живеещи в блок на ул. „Марица“ вече 10 дни газим в калта заради разровения ни вход от елспециалисти

Над 40 живеещи в блок 37 на ул. „Марица” в Благоевград вече 10 дни сме принудени да стъпваме върху разровения ни вход, елспециалисти разкопаха пред блока и ни оставиха да газим в калта с изпочупени плочки, това сигнализираха в редакцията на „Струма“ семейство Надя и Огнян Иванови. Ето какво поясни Надя Иванова, която по професия е здравен работник:

„4-ма работници на частна фирма разкопаха пред нашия вход „Г”, прокараха кабел от едното елтабло до другото, което е залепено до входа. След това просто хвърлиха с лопатите отгоре земя и го оставиха така, ето там встрани здравите плочки стоят, а ние прескачаме през разровеното място и газим в калта. Плочките са изпочупени и никой не идва да постави нови.

Потърпевши сме 15 семейства, сред тях има възрастни хора. Съседката Е. Попова е трудноподвижна, има над 10 малки деца, има и 5-месечно бебе, което се извежда с количка. Представете си тази майка как ще премине през разровения ни вход с количката. Сега идват мразовити дни, ще падне сняг и тук ще се заледи, тогава ли ще се започнат да ремонтират? Вечер който от нас се прибира в дома си по тъмно от работа или друго място, е истинско изпитание как ще премине.

Не знам към кого да се обърнем, затова потърсихме помощ първо при вас. Започваме и подписка със съседите, която внасяме в община Благоевград,  редовно плащаме данъците си и искаме просто нормални условия на живот. Имаме внуче, което е 8-годишно, как да го пуснем навън да играе в тази мръсотия, погледнете какво е наоколо… Това е нашият дом. С една дума, трябва сами да се оправяме.

Преди една година имахме същия проблем, на същото място се подменяше кабел. Тогава съпругът ми Огнян навъртя не знам вече колко телефонни номера и накрая той сам постави нови плочки, за да не газим в калта и да не я внасяме в апартамента си. Сега не знам пак ли трябва ние да слагаме полчките, които тези специалисти изпочупиха и изоставиха, сякаш тук не живеят хора? Имаме домоуправител, със съседите ще потърсим правата си, някой трябва да понесе отговорност за случилото се”, категорична е Надя Иванова.

Записа ИЛИЯНА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Знайко

    Ако домоуправителят ви е от „Кедрон“, пийте по една студена вода и си свършете сами работата. Тия могат само да събират пари!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *