Над 250 учени от 17 страни обмениха опит и идеи в природо-математическите науки

Над 250 учени от 17 страни се включиха в Седмата международна конференция, организирана от Природо-математическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, която се проведе в Университетския център „Бачиново“. В рамките на двудневното научно събитие доклади в основните тематични направления химия, физика, география, екология и опазване на околната среда, математика, информатика, технически науки и методика на обучението представиха учени от Русия, САЩ, Индия, Австрия, Дания, Унгария, Полша, Чехия, Казахстан, Гърция, Турция, Македония и др.

Приветствия към участниците отправи ректорът на Югозападния университет доц. д-р Борислав Юруков, който подчерта важността на конференцията и отбеляза, че тазгодишното й издание е с много широко международно участие, което е гордост както за факултета, така и за университета.

На откриването на конференцията присъстваха председателят на Българската академия на науките акад. Юлиан Ревалски, зам. председателят на Европейския математически съюз проф. Армен Сергеев, акад. Петър Кендеров, акад. Александър Попов и др.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *