Нарежете глава лук на 4 и я поставете в някой ъгъл! Резултатът ще ви изуми

Човечеството готви и се лекува с лук още от древни времена. Лечебните му ползи са доказани и от науката. Учените открай време са открили как, и точно кои съединения в лука помагат на хората да се излекуват от десетки болести.

Предлагаме ви да прочетете някои от начините, чрез които ще може да подобрите своето здраве с помощта на лук.

Може ли лютивия лук да ви помогне да се преборите с грипа?

Тази представа е инициирана в период от хиляди години. В древната аюрведична и китайска медицина има много рецепти с лук . Източните лечители са познавали добре неговите силни терапевтични и облекчаващи свойства. Способността на лука за успокояване симптомите на грип, включително кашлица , конгестия , респираторни инфекции и бронхити , е призната и от Световната здравна организация .

И така, какво ще се случи, ако поставите една или няколко глави лук, разрязани на четири в помещенията на вашия дом? Да, за известно време домът ви няма да ухае много приятно. И все пак, миризмата на лук не е чак толкова неприятна, колкото тази на чесъна, но все пак дразни.

Да, възможно е да ви люти на очите, те да се насълзят и да пророните някоя и друга сълза без повод.

Но! След време ароматът на лук няма да се усеща толкова силно. Освен това, според древните лечители в Индия , суровият лук поглъща микробите от въздуха и предотвратява нахлуването им им в тялото. Тази практика е много полезна по време на грипни епидемии , и ако у дома вече има някой, който е със симптоми на грип. Срязаният на четири лук ще убие всички неприятни микроби и вируси. Достатъчно е да го поставите вечер, преди да си легнете, за да се защитите.

Защо лукът е толкова полезен?

Лукът е богат на серни съединения като миризливите цистеинови сулфоксиди. Острия аромат на лук се дължи именно на тези съединения, и те са тези, които насълзяват очите, когато режете лук.

Серните съединения също така са от съществено значение за предотвратяване на рак и сърдечни заболявания . Освен това те повишават имунитета и предотвратяват някои общи болести.

Лукът е богат на антиоксиданта кверцетин . Това помага тялото в борбата му със свободните радикали и подобрява имунния отговор. Тази информация би трябвало да ви е достатъчна, за да превъзмогнете отвращението си /ако има такова/ към аромата на лук и да го ползвате обилно, за да предпазите себе си и семейството си от неприятни болести и неразположения.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *