Наставникът на „Пирин” /ГД/ Р. Жотев: Не мога да търпя несправедливостта, нямам угризения за двата червени картона

Румил Жотев дойде в „Пирин“ (ГД) в средата на септември. Той замени на треньорския пост един от обичаните в южния град специалисти Йордан Боздански, поемайки отбор, който мнозина смятаха за сигурен изпадащ. Роденият в Перник наставник дойде с идеята да гради нов тим, да направи по-плавна смяна на поколенията и да изведе неврокопчани далеч от зоната на здрача. Стартът му бе успешен – 3 кръга без поражение, но на два пъти си изкара червени картони.

 

– Г-н Жотев, как оценявате изминалия полусезон?

– Пристигнах в Гоце Делчев, когато сезонът беше започнал, без да правя селекция и подготовка. Поех нещата в движение. Мисля, че независимо от проблемите, показахме много добри игри, тактическо израстване, надграждахме и спечелихме немалко точки с тези млади момчета за краткото време, в което бяхме заедно. Ние сме най-младият отбор в Югозападната Трета лига. Затова преценявам представянето като успешно. Моето мнение е, че това е пътят за развитие на „Пирин“, а и в българския футбол – да залага основно на млади играчи от школата и региона. Да се дава път на българските футболисти

– Защо избрахте Гоце Делчев?

– Дойдох тук по покана на председателя на УС Иван Близнаков. Гоце Делчев е футболен град, дал много добри играчи. Имало ги е и ще има добри футболисти! Това е футболен край и регион като цяло и да поема отбора за мен бе предизвикателство!

– В началото проявихте голяма нервност. Все пак не се случва често да гонят треньор в два от три мача.

– Така е! От доста места чувах, че сме най-слабият отбор и може би не гледаха сериозно на нас! Ето че опровергахме това с резултатите и мога смело да заявя, че ако не бяха някои съдийски решения в наш ущърб, щяхме да имаме поне още 7-8 точки! Аз не мога да търпя несправедливости и тенденциозни грешки. Затова реагирах по този начин и съм сигурен, че бях прав! Нямам никакви угризения.

– Усетихте ли подкрепа от ръководството и публиката?

– Тук е моментът да благодаря за помощта от всички страни – на ръководство и фенове, които бяха зад отбора докрай! Младите играчи имаха нужда от това и се отблагодариха със своите изяви на терена. Комплименти и за помощниците ми Николай Стойков и Виктор Шишков, а така също и за едно също толкова всеотдайно момче като Радослав Джугданов.

– Какви бяха причините някои футболисти да си тръгнат – Николай Шоколарев, Селим Буковски… Заговори се, че имат неразбирателство с Вас?

– Шоколарев си тръгна сам, по собствена преценка. Имаше си своите мотиви. Аз проблем с него или някого другиго нямам и не съм имал! Буковски също сам напусна отбора, след това се върна, но за мен това бе предателство, наруши елементарни човешки и административни правила, заради това го освободих!

– Смятате ли, че постигнахте целите си през есента?

– Да! Спечелихме 19 точки, и то с добра игра! За мен по-радващото е, че играчите се влагаха в мачовете, даваха всичко от себе си и спазваха тактическа дисциплина! Бяхме колектив! Отново ще повторя – ако не бяха някои откровени съдийски тесли, можехме да имаме по-добър актив след края на първия дял на първенството.

– Има ли неща, които, ако може да върнете времето, щяхте да промените?

– Мисля, че в момента в „Пирин“ се положи основата на млад отбор от местни играчи и този отбор има потенциала да се развива. Разбира се, нужно е да има още 3-4 попълнения, които да прибавят още класа! Но за мен силата на този отбор е колективът и дисциплината!

– Кой мач не искате да си спомняте и кой няма да забравите?

– Не искам да си спомням домакинството срещу „Пирин“ (Разлог), когато отборът не приличаше на себе си. Естествено, че не искам да си спомням и мачовете, в които откровено външни фактори повлияха да не спечелим точки. Що се отнася до срещите, които не мога да забравя, това са тези, в които взехме победата, и тези, в които показахме качествен футбол. Драма като тази с „Балкан“ трудно се забравя. Малко са отборите, които да се вдигнат и да направят пълен обрат само за десетина минути, след като са губили с 0:2. Естествено, успехите срещу „Миньор“, „Германея“…

– Прокрадвало ли се е у Вас съжаление, че дойдохте в Гоце Делчев?

– Мисля, че свършихме добра работа, постигнахме отлични победи, направихме силни мачове срещу стойностни отбори като „Миньор”, „Рилски спортист”, „Сливнишки герой“, „Септември“, „Банско”. Отбори, които са съставени от добри футболисти, с опит в професионалния футбол! За мен бе удоволствие с нашия млад състав да постигна тези резултати!

– На кои постове се нуждаете от попълнения?

– За нови попълнения ще говорим, когато стане ясно дали ще има напуснали. Ако съумеем да запазим гръбнака от есента, ще са ни нужни 3-4-ма футболисти. Конкретни имена няма да споменавам.

Разговаря АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *